K-Pallon edustus kaatoi VetU:n 9-3 (3-1)
16.6.2020 21:45 Uutiset / Miehet

K-Pallo kaatoi sarja-avauksessaan Vetelin Urheiljat

"K-Pallo jatkoi viime kauden tyyliin"

Kalajoen Pallo nappasi kauden avausottelussaan komean voiton Vetelin Urheilijoista lukemin 9-3 (3-1). K-Pallo pääsi lähtemään hienossa kelissä pelattuun otteluun laajalla ringillä, kun pelaajia oli mukana melkein kahteen joukkueeseen. Ottelun hahmoksi nousi hieman yllättäen, enemmän raastavana ihmishöyryveturina tunnettu, Tommi Jutila, joka iski ottelussa uransa ensimmäisen hattutempun.

Ottelu alkoi lievällä K-Pallon hallinnalla, mutta varsinaiset huippupaikat olivat vähissä. Ensimmäisenä hyvältä tontilta kalajokisista pääsi kokeilemaan Juhana Lauri, jonka laukaus kuitenkin suuntautui suoraan päin VetU:n maalivahtia. 18. minuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun pitkä sivuraja heitto ajautui rangaistusalueelle ja sekä VetU:n maalivahti, että Tommi Jutila liukuivat palloon, mutta "Juti" ehti ensin ja siirsi K-Pallon 1-0 johtoon.

Veteliläisten tasoitus nähtiin 24. minuutilla, kun hieno pystysyöttö tavoitti Sami Torpan ja tämä siirsi pallon maaliin ohi K-Pallo maalivahti Antti Poletin.

K-Pallo kuitenkin siirtyi uudelleen johtoon 27. minuutilla, kun Viljami Tanhualan loistava kulmapotku tavoitti Pauli Niemen, joka runnoi pelivälineen verkkoon. Vielä ennen taukoa K-Pallo siirtyi kahden maalin johtoon, kun Viljami Tanhualan mainio syöttö tavoitti tällä kertaa Alex Heikkilän, joka tuikkasi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Näin tauolle mentiin K-Pallon 3-1 johdossa.

"Ketsuppipullot aukesivat kunnolla toisella puoliajalla"

Toisella puoliajalla pelissä jatkettiin samaa linjaa, jossa K-Pallo hallitsi peliä ja vierasjoukkue yritti vastaiskuilla horjuttaa kalajokisten puolustusta.

K-Pallon neljäs maali nähtiin 61. minuutilla, kun Marko Mankisen tarkka laukaus paristakymmenestä metristä painui verkkoon. VetU kuitenkin kavensi, vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun K-Pallon puolustuksen lievän sekoilun seurauksena pääsi VetU:n Sami Torppa iskemään pallon toistamiseen K-Pallon maaliin.

K-Pallo kuitenkin jatkoi painostusta ja siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon 67.minuutilla, kun Juhana Lauri puski Viljami Tanhualan vapaapotkusta ylärimaan ja irtopallolla oli ensimmäisenä Tommi Jutila, joka runnoi pallon verkkoon. Heti seuraavalla minuutilla VetU kuitenkin kavensi jälleen, kun sangen pirteästi esiintyneen Atte Taipaleen vapaapotku painui K-Pallon maalin takayläkulmaan.

71. minuutilla K-Pallo kuitenkin päätti lopullisesti lopettaa vierasjoukkueen pyristelyt, kun ensin Pauli Niemi pääsi iskemään illan toisen maalinsa ja vain pari minuuttia tästä ja Juhana Laurin hienosta esityöstä pääsi Teemu Kyösti myös avaamaan tämän kauden maalihanat iskemällä lukemat 7-3:een.

Vielä aivan ottelun loppuhetkillä nähtiin kenties ottelun komein maali, kun pallo ajautui rangaistusalueen sisällä Tommi Jutilalle, joka otti yhdellä kosketuksella haltuun ja pamautti vasurillaan aivan hirvittävän pommin yläkulmaan.

89. minuutilla Juhana Lauri pääsi karkaamaan läpiajoon ja iski kauden ensimmäisellään loppulukemiksi 9-3.

Ottelu oli eittämättä yleisöystävällinen peli, koska kentällä sattui ja tapahtui melko tiiviiseen tahtiin. K-Pallon esitys ei kuitenkaan ollut ihan täysin tasapainoinen läpi ottelun, mutta jos joukkueen laaja pelaajarinki pysyy jatkossakin samana, niin joukkueelta on ainakin lupa odottaa hyökkäysvoittoista jalkapallo vastedeskin. Yhdeksän tehtyä maalia, kuitenkin kertovat, että joukkue on kuitenkin menossa tällä hetkellä menossa oikeaan suuntaan.

Seuraavaksi K-Pallo kohtaa ensi viikon torstaina vieraissa IFS:n (Purmo) ja nämä kohtaamiset ovat usein olleet melko lämminhenkisiä, joten samanlaista lämminhenkisyyttä lienee luvassa tälläkin kertaa.

Ottelun maalit:

K-Pallo:

18` Tommi Jutila

27` Pauli Niemi

37` Alex Heikklä

61` Marko Mankinen

67` Tommi Jutila

71` Pauli Niemi

73` Teemu Kyösti

87` Tommi Jutila

89` Juhana Lauri


VetU:

24` Sami Torppa

63` Sami Torppa

68` Atte Taipale


   
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Lokakuu   »
Kategoriat