K-Pallo kaatoi LoVen vieraissa!
10.7.2020 21:53 Uutiset / Miehet

K-Pallon edustusjoukkue kaatoi Lohtajan Veikot 1-3 (0-1)

K-Pallo nappasi täydet pisteet Lohtajalta

Kalajoen Pallo nappasi herkulliset vieraspisteet perjantaina kaadettuaan paikallisderbyssä Lohtajan Veikot vieraissa lukemin 1-3 (0-1).

Ottelusta oli lupa odottaa tasaista taistelua, sillä molemmat joukkueet olivat ennen ottelua kuudessa pisteessä. K-Pallo pääsi lähtemään otteluun hyvällä kokoonpanolla ja kahdeksan vaihtomiehen voimin.

K-Pallo sai otteluun lentävän lähdön, kun jo 3. minuutilla Joona Räisänen jatkoi päällään avauksen Juhana Laurille, joka pääsi 1 vs 1 tilanteessa nousemaan kohti maalia ja puolustajan estelyistä huolimatta onnistui laukomaan pallon ohi LoVen maalivahdin.

Tämän johtomaalin jälkeen ottelun ote siirtyi enemmän kotijoukkueelle ja K-Pallon peli ei päässyt missään vaiheessa uomiinsa. LoVe oli myös lähellä tasoitusta, kun vitosen maalipörssiä johtava Joonas Kyösti keskitti pallon kalajokisten maalin ylärimaan.

Kyösti aiheutti muutenkin nopeudellaan ongelmia K-Pallon puolustukselle, tai aiheutti siihen asti, että K-Pallon valmentajavelho Tomi Gronoff siirsi K-Pallon oman maantiekiitäjä Aapeli Kääriäinen tämän laidalle puolustukseen ja tämän jälkeen nähtiinkin Kyöstin ja Kääriäisen välillä melkoisia juoksukilpailuja, joista Kääriäinen selvisi voittajana, tai vähintäänkin voitto meni jakoon.

Pikkuhiljaa K-Pallokin pääsi peliin paremmin mukaan, mutta lisämaaleja ei nähty ja näin puoliajalle mentiin K-Pallon kutkuttavassa 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla pelin hallinta oli aikalailla tasaista, mutta ehdottomasti vaarallisimmat maalipaikat rakensi K-Pallo.

Heti puoliajan alussa oli kauden ensimmäistä otteluaan K-Pallossa pelannut Ville Mustonen lähellä maalintekoa, mutta LoVen puolustus pelasti tilanteen maaliviivalta.

Lisäksi Juhana Lauri karkasi kaksikin kertaa läpiajoon, mutta erinomaisesti pelannut Lohtajan maalivahti torjui nämä yritykset. Myös Tommi Jutila pääsi Viljami Tanhualan erinomaisesta kulmapotkusta puskemaan täysin vapaasti, mutta pusku suuntautui hiuksen hienosti yli maalin.

Alex Heikkilällä oli hetkeä myöhemmin loistava maalintekopaikka, kun Juhana Laurin syöttö vapautti Heikkilän hyvälle maalipaikalle, mutta jälleen LoVen maalivahti torjui upeasti.

LoVen parhaat paikat jäivät joko puolittaisiksi, tai sitten pelaajat ajautuivat liian pieneen vetokulmaan ja loput maalintekoyritykset hoiti elettömän varmasti Saku Uunila K-Pallon maalilla.

Ottelun 79. minuutilla nähtiin lopultakin K-Pallon toinen maali, kun Henry Nauha hienon nousunsa jälkeen syötti Juhana Laurille, joka kaadettiin takaapän rangaistusalueella. K-Pallon vaihtopenkin huutaessa rankkaria, pallo kuitenkin ajautui, kuin varkain Tuukka Marjalalle, joka pääsi lähietäisyydeltä laukomaan pallon verkkoon.

Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia mentiin päästä päähän ja lopulta myös LoVe sai kuparisensa rikki 88. minuutilla, kun Tuomas Kainu karkasi reilusta paitsioasemasta läpiajoon ja laukoi pallon maaliin. Tämä ei kuitenkaan aiheuttanut K-Pallolaissa minkäänlaista paniikkia, vaan joukkue taisteli hienosti loppuun saakka. Lopullinen niitti nähtiin lisäajan ensimmäisellä minuutilla, kun Juhana Lauri kaadettiin rangaistusalueella ja tällä kertaa tuomari vihelsi tilanteesta rankkarin.

90+1. minuutilla K-Pallon rankkarin ampui eleettömän varmasti sisään huikean ottelun pelannut Aapeli Kääriäinen ja näin pisteet matkasivat Kalajoelle lukemin 1-3.

K-Pallon taisteluilme hyvätasoisessa ottelussa oli ihailtava, sillä vastus oli hyvä, mutta jokainen pelaaja antoi varmasti kaikkensa kentällä.

Esiin on nostettava etenkin Aapeli Kääriäisen huikea puolustuspeli, Juhana Laurin huikea työmäärä hyökkäyspäässä, sekä Viljami Tanhualan virheetön ottelu. Myös Joona Räisänen vakuutti nappaamalla pääpalloja hyvällä prosentilla. Ja toki myös Saku Uunila pelasi maalissa jälleen erinomaisesti.

K-Pallolla on nyt neljän ottelun jälkeen 9. pistettä ja joukkue majailee sarjataulukossa toisena, vain pisteen päässä sarjaa johtavasta IFS:stä.

Seuraavaksi K-Pallo kohtaa vieraissa 22.7 RyPK-84:n (Rytimäki).


K-Pallon maalit:

3` Juhana Lauri

79 ` Tuukka Marjala

90+1` Aapeli Kääriäinen (rp)


LoVen maali:

87 ` Tuomas Kainu


   
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Lokakuu   »
Kategoriat