SEURAN MAKSUT
SeuraJulkaistu: 23.06.2022 17.50

SEURAN MAKSUT

Tietoa seuran maksuista kaudelle 2022 :

Tärkeää
Seuran siirtyminen uuteen maksujärjestelmään ei vielä tässä vaiheessa onnistu puutteellisten sponsori
sopimusten vuoksi, vaan joudumme sen aloitusta siirtämään
myöhemmäksi ja ottamaan käyttöön vuoden alussa suunnitellun 2 x 25€:n kausimaksun. Ikävä kyllä tähän järjestelmään ei ole laskettu tuota joukkueen toimihenkiöiden lasten vapautusta kausimaksuista.

Seuran maksuja ovat ensisijaisesti jäsenmaksu 20€ /henkilö ja meillä tuo tarkoittaa aktiivista pelaajaa. Pelaajaan jäsenyys on tärkeä koska vain seuran jäsen voi lunastaa seuraan pelilisenssin eli pelipassin.
Seuran maksuista toinen on seuran kausimaksu mikä laskutetaan kuten jäsenmaksukin kalenterivuosittain. Tuo maksu määräytyy seuran talousarvion perusteella ja on vuodelle 2022, 2 x 25€. Kuitenkaan tuo maksu ei voi olla kiinteä vaan riippuu siitä miten onnistumme seurana saamaan ulkopuolista rahallista tukea.
Maksu kuuluu kaikille sarjaa pelaaville pelaajille. Kausimaksu muodostuu jokaisesta lajista erikseen koska myös seura joutuu maksamaan jokaisen lajiliiton maksut erikseen. Seuran kaikki maksut koskee koko seuran toiminta kautta. Jalkapallossa tammikuusta joulukuun loppuun ja salibandyssä sekä lentopallossa syyskuusta elokuun loppuun. Mikäli pelaaja aloittaa kauden on hän velvollinen maksamaan kaikki seuran maksut koko toimintakaudelta huolimatta siitä onko toiminnassa mukana koko kautta. Kausimaksusta saaduilla tuloilla seura maksaa: Liittojen jäsenmaksut, joukkueiden sarjamaksut, kaikki toimihenkilöiden koulutukset sekä myös tuomarikulut. Lisäksi, mikäli seuran menoarvion kaikki kohdat eivät ole toteutuneet on se hallituksen erillisellä vuosittaisella päätöksellä tukenut tekonurmihallin maksuja.
Tuo kausimaksuhan on eri junioriryhmien sekä seura nk. edustusjoukkueiden välillä aika voimakkaasti kustannuksia tasaava. Tämä käytäntö on käytössä monessa seurassa Suomessa. Sillä saavutetaan se etu, että seuraan tulevan G juniorin (5 v ) tukee saman suuruisella kausimaksulla ylemmissä ikäluokissa pelaavia pelaajia. Muutaman vuoden kuluttua G-juniori saa saman hyödyn eikä tarvitse lopettaa harrastusta korkeisiin maksuihin. Lisäksi seuran muu varojenhankinnan lähtökohta on, ettei nuo kausimaksut nousisi yhdellekään pelaajalle liian korkeiksi.


Tiedoksi seuraavanlainen seikka: Kaikki seuran Jopoxista tapahtuva laskutus tapahtuu ”joukkueperustaisesti” ja itse laskutusohjelmassa ei ole estoa tuplalaskutukseen. Toki yrityksenä on aputaulukoilla estää tuplajäsenmaksujen lähtö esim. kahta tai kolmea lajiakin harrastaville pelaajille. Nytkään ei näytä onnistuneen.

Jos nyt joku on saanut useampia jäsenmaksuja yhdelle (pelaajalle/juniorille), niin maksakaa vain toinen ja lähettäkää ylimääräisen laskun tiedot: laskun saaja ja laskun numero sähköpostiin laskut.kpallo@outlook.com
Tämä on tärkeää koska laskutusohjelma perii maksua vuodesta toiseen mikäli sitä ei reskontrasta poisteta.