SEURAN MAKSUT
SeuraJulkaistu: 30.05.2021 01.15

SEURAN MAKSUT

Tietoa seuran maksuista kaudelle 2022 :

Seuran maksuja ovat ensisijaisesti jäsenmaksu 20€ /henkilö ja meillä tuo tarkoittaa aktiivista pelaajaa. Jäseniksi myös kuuluu ilman maksua kaikki seuran johtokunnan hyväksymät jäsenluettelossa mainitut joukkueiden ja seuran toimihenkilöt. Seuran säännöt edellyttää johtokunnan hyväksyntää jäsenistä ja vain tuon jäsenluettelon hyväksyntä antaa ry.n tuomat lailliset toimintavaltuudet. Pelaajaan jäsenyys on tärkeä koska vain seuran jäsen voi lunastaa seuraan pelisenssin eli pelipassin.
Seuran maksuista toinen on seuran kausimaksu mikä laskutetaan kuten jäsenmaksukin kalenterivuosittain. Tuo maksu määräytyy seuran talousarvion perusteella ja on vielä vuodelle 2022 päättämättä. Maksu kuuluu kaikille sarjaa pelaaville pelaajille. Kausimaksu muodostuu jokaisesta lajista erikseen koska myös seura joutuu maksamaan jokaisen lajin maksut erikseen. Tämän maksun tuloilla seura maksaa: Liittojen jäsenmaksut, joukkueiden sarjamaksut sekä tuomarikulut. Lisäksi, mikäli seuran menoarvion kaikki kohdat eivät ole toteutuneet on se johtokunnan erillisellä vuosittaisella päätöksellä tukenut tekonurmihallin maksuja.
Tuo kausimaksuhan on eri junioriryhmien sekä seura nk. edustusjoukkueiden välillä aika voimakkaasti kustannuksia tasaava. Tämä käytäntö on käytössä monessa seurassa Suomessa. Sillä saavutetaan se etu, että seuraan tulevan G juniorin (5 v ) tukee saman suuruisella kausimaksulla ylemmissä ikäluokissa pelaavia pelaajia. Muutaman vuoden kuluttua G-juniori saa saman hyödyn eikä tarvitse lopettaa harrastusta korkeisiin maksuihin. Lisäksi seuran muu varojenhankinnan lähtökohta on ettei nuo kausimaksut nousisi yhdellekään pelaajalle liian korkeiksi.